گرچه کاربرد گریتینگ در صنعت بسیار گسترده است اما با توجه به ویژگی هایی که گریتینگ دارد استفاده آن در عموم مردم و شهرسازی رو به گسترش است. نصب سریع، حجم کم، امکان عبور نور و امکان عدم حبس گازهای مخرب و عدم نیاز به نظافت و عدم ایستایی باران و برف در گریتینگ از ویژگیهای شاخص و اصلی گریتینگ میباشد.
به همین دلایل است که گریتینگ در شهرسازی برای پوشش کانالها بسیار کارآمد و پرکاربرد است. در پلهایی که از گریتینگ استفاده میشود به دلیل جریان هوا و تابش نور خورشید از انباشت باکتریها و میکروبها جلوگیری میشود و همچنین استحکام خوب آن با توجه به ظرافت و ضخامت کم میتواند نکته مثبتی باشد چرا که پل های دیگر از جمله دال بتنی ضخامت زیادی دارند و یا سطح بالا آمدگی زیادتری ایجاد میکنند و به همین دلیل باید کانال را عمیقتر در نظر گرفت.
استفاده از راه پلههای گریتینگ، پاگردهای گریتینگ، تراس و بالکنهای گریتینگی و استفاده از گریتینگ برای دسترسی به تاسیسات در پشت بامها و پوشش کانالها در موتور خانهها، خیلی وقت است که رایج شده و مورد استفاده قرار میگیرد.
در کنار این موارد گریتینگ در نماهای مدرن به عنوان المانی دکوراتیو استفاده میشود. گریتینگ بدون سایه اندازی پوشش بسیار خوبی را ایجاد میکند. در بسیاری از فضاها استفاده از گریتینگ به عنوان سقف کاذب و به عنوان سقف اصلی و به عنوان دیوار حائل و پارتیشن و استفاده به عنوان حفاظ پنجرهها مواردی است که در طراحی مدرن به کار گرفته میشود.
از گریتینگ به عنوان سازه مستحکم و به دلیل ویژگیهای منحصر به فردش ذکر شده استفاده میشود. اما از مهمترین ویژگیهای آن نسبت استحکام به وزن گریتینگ است به طوری که در سازههای مسکونی امکان استفاده از گریتینگ به جای پوششهای سقف رایج میتواند ضخامت سقف را تا حدود 80 درصد کاهش دهد بدین شکل که یک گریتینگ با ارتفاع 3 تا 4 سانتی متری میتواند با پوششهای ساختمانی در نهایت تا 10 سانتی متر ضخامت سقف را تکمیل و کف تمام شده را به ما بدهد.